Look-zonder-look zevenbladpesto
In het kader van verantwoord wild plukken, vandaag een lekkere pesto van twee overvloedig beschikbare “onkruidjes”. Momenteel is het heerlijk jong en fris: zevenblad en look- zonder-look. Niet alleen eetbaar, maar ook nog eens lekker!
Wil je meer weten over zevenblad en look zonder look, kijk dan eens hier:
Look-zonder-look
Even vooraf: pluk alleen als je absoluut zeker weet dat je het juiste kruid voor je hebt en neem nooit meer dan je nodig hebt. Pluk geen plekken kaal: 10 procent van wat er staat is het maximum, liever minder. Kies altijd onbeschadigd, fris en gezond ogend blad. Bij zevenblad en look-zonder-look geldt: hoe jonger, hoe lekkerder.
Pluk ongeveer evenveel van elke soort. Een klein vergietje vol is genoeg. Was en droog de blaadjes.
Verder heb je nodig:
Olijfolie, walnoten, Parmezaanse kaas, citroensap, azijn, honing en tomaatjes.
Hak een handvol walnoten klein in de keukenmachine en voeg er wat geraspte Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie aan toe. Doe de blaadjes erbij en snij/pureer het fijn. Proeven met een theelepeltje en dan eventueel naar smaak nog wat olijfolie, een klein scheutje citroensap, scheutje azijn en theelepeltje honing toevoegen.
Zelf vind ik de pesto het lekkerst op een tomaatje!
Eet smakelijk !